Radonsanering i Östergötland

Om du tror att du kan ha för höga radonhalter i ditt bostadshus bör du omgående genomföra en radonmätning. Radon är en gas som är luktfri, men som orsakar många lungcancerfall varje år. Gasen tar sig in i fastigheten från marken, genom dricksvattnet eller genom att det utsöndras från byggmaterialet.

Om du efter mätning får bekräftat att du har för höga halter av radon måste detta saneras. Kommer det in genom att det finns i marken under brukar detta skötas genom fläktar som drar luften under huset ut från huset direkt.

Skulle det visa sig att radonet kommer i i fastigheten via kranvattnet finns det bra vattenfilter att montera för att motverka detta.

Är det däremot så att radongasen kommer från väggarna i fastigheten är den effektivaste, billigaste och mest miljövänliga metoden att använda sig av radonduk från Radonstop.

En radonduk är kort och gott en slags tapet som appliceras på väggarna och därmed gör att de sluter tätt och inte släpper ut den giftiga gasen så att du behöver andas in den. När radonduken sedan är monterad kan du antingen måla eller sätta vanlig tapet på den. Svårare än så behöver det inte vara!

Stort lycka till med din radonsanering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *